خانه کشاورز

بهترین روش ها برای سمپاشی در باغ ها

  1. مقالات کشاورزی
  2. باغبانی
بهترین روش ها برای سمپاشی در باغ ها و تاکستان ها
صرف نظر از محصول تحت درمان، یا تجهیزات مورد استفاده برای انجام آن، استفاده از آفت کش ها به مهارت و دانش بسیار بالاتری نسبت به سایر عملیات مورد نیاز برای رشد محصولات نیاز دارد. این امر به ویژه در مورد سمپاشی درختان میوه و انگور برای کنترل حشرات، بیماری ها و کنه ها بیشتر است. انگورها و درختان میوه به دلیل تنوع گسترده در خصوصیات تاج پوشش (نوع، عمق، ارتفاع و فاصله ردیف) و نیاز به سمپاشی با حرکت کافی برای رسیدن به سمت نزدیک، سمت دور، بالا و پایین انگور چالش برانگیز هستند. به همین دلیل سمپاشی تاکستان و باغ به دانش و مهارت مدیریتی بالاتری نسبت به آنچه برای سمپاشی محصولات زراعی نیاز است نیاز دارد.
اگرچه هر محصول به رویکرد کمی متفاوت برای کاربرد آفت کش ها نیاز دارد، برخی از اصول کلی تقریباً در همه موقعیت های سمپاشی از جمله درختان میوه و انگور اعمال می شود:
  1. آفت (ها) را شناسایی کنید و در مورد نیاز به سمپاشی با در نظر گرفتن آستانه خسارت تصمیم گیری کنید.
  2. آفت کش طراحی شده برای کنترل آفات شناسایی شده را انتخاب کنید.
  3. تجهیزات پاشش مناسب، به ویژه نوع و اندازه صحیح نازل را انتخاب کنید.
  4. آفت کش را در زمان مناسب و در شرایط مناسب استفاده کنید.
  5. دقت تجهیزات را به صورت دوره ای بررسی کنید تا مطمئن شوید که مقدار صحیح آفت کش توصیه شده بر روی برچسب آفت کش به طور یکنواخت روی هدف اعمال شده و توزیع می شود.
هنگام استفاده از آفت کش ها، وظایف خاصی برای حداکثر اثربخشی بیولوژیکی مورد نیاز است:
  1. آفت کش ها را به طور یکنواخت (به ویژه محصولات خشک) در مخزن سمپاش مخلوط کنید. تنها در صورتی می توان این کار را انجام داد که سیستم همزن برای مخزن را داشته باشد و به درستی کار کند.
  2. پمپی با ظرفیت کافی برای رساندن مقدار مورد نیاز به نازل ها انتخاب کنید.
  3. اطمینان حاصل کنید که شلنگ ها و اتصالات بین پمپ و نازل ها اندازه مناسبی دارند تا افت فشار به حداقل برسد. هر چه شلنگ ها و اتصالات بین پمپ و نازل بیشتر باشد افت فشار بیشتر است.
  4. اطمینان حاصل کنید که هنگام پاشش آفت کش ها از نازل ها به سمت هدف، حداقل از اتلاف مواد رخ دهد.
  5. به حداکثر ماندن قطرات روی گیاه برسید.
  6. پوشش کامل و یکنواخت گیاه را با قطرات حامل مواد فعال فراهم کنید.
اطلاعات زیر خلاصه ای از بحرانی ترین مسائل موثر بر کاربرد موثر و کارآمد آفت کش ها در تاکستان ها است.

تجهیزات مناسب را انتخاب کنید

انواع مختلفی از سمپاش ها برای از بین بردن آفات (علف های هرز، حشرات و بیماری ها) در تاکستان ها و باغ ها به دلیل تنوع در موارد زیر استفاده می شود:
  • ساختار و ویژگی های تاج پوشش (ارتفاع، عمق، تراکم).
  • عرض فاصله بین ردیف های سایبان.
  • اندازه منطقه تحت درمان (از کوچکتر از یک هکتار تا صدها هکتار).
مهمترین فاکتور برای انتخاب یک سمپاش باغ مناسب این است که میزان کاربرد مورد نیاز را ارائه می دهد، قطرات را با اندازه مناسب به طور یکنواخت روی هدف می پاشد و از دست دادن قطرات را روی زمین و هوا به حداقل می رساند.
در بخش های زیر به معرفی مختصری از انواع سمپاش های مورد استفاده در تاکستان ها می پردازیم. 
 
بسته به وسعت تاکستان یا باغ و شرایط سایبان، ممکن است یک نوع تجهیزات سمپاشی نسبت به سایرین ترجیح داده شود. به طور کلی سمپاش های مورد استفاده در تاکستان ها به دو نوع هیدرولیک و پنوماتیک تقسیم می شوند.

سمپاش کوله پشتی با لنج

سمپاش های هیدرولیک

سه نوع سمپاش هیدرولیک وجود دارد:

سمپاش های دستی (پمپ های دستی، قوطی های دستی و کوله پشتی)

  • سمپاش های کوله پشتی دستی (شکل 1) بیشتر برای درمان نقطه ای و برای سمپاشی مناطق کوچکتر در باغات و تاکستان ها استفاده می شود. اگرچه کوچک هستند، اما دو قانون کلی در مورد دقت کاربرد در سمپاش های دستی نیز اعمال می شود:
  • سرعت راه رفتن ثابتی را حفظ کنید تا میزان کاربرد نسبتاً یکنواخت در طول عملیات حفظ شود.
  • فشار پاشش یکسان را حفظ کنید تا میزان کاربرد و اندازه قطرات یکنواخت در طول اجرا حفظ شود.

سمپاش های هیدرولیک با بوم عمودی (بدون کمک هوا)

سمپاش های هیدرولیک با بوم عمودی (شکل 2) از نظر طراحی بسیار شبیه به سمپاش های هیدرولیک مورد استفاده برای سمپاشی محصولات زراعی مانند ذرت، سویا و گندم هستند. تفاوت اصلی این است که سمپاش های تاکستان و باغ دارای بوم عمودی و سمپاش های زراعی دارای بوم افقی هستند. سمپاش های هیدرولیک تاکستان و باغ نیز دارای فشار پاشش بالاتری برای کمک به نفوذ قطرات در تاج متراکم انگور هستند. با این وجود، علیرغم استفاده از فشارهای بالاتر، قطرات سمپاش های هیدرولیک به طور موثر به قسمت های داخلی سایبان نفوذ نمی کند.

سمپاش با بوم عمودی و نازل های معمولی

سمپاش های کمکی هوا

اکثر سمپاش های مورد استفاده در باغ های انگور از این دسته هستند. با این سمپاش ها (شکل 3) هوای تولید شده توسط یک فن به سمت سیستم تخلیه اسپری مایع به سمت درختان هدایت می شود. قطرات توسط هوا از نازل هایی که به سمت درختان هدف قرار دارند دمیده می شوند. هوای دمیده شده به سمت برگ ها را جدا می کند. این جداسازی برگ ها فضاهای بازتری را برای نفوذ قطرات به اعماق تاج پوشش ایجاد می کند و در نتیجه پوشش آفت کش ها را در سراسر تاج پوشش بهبود می بخشد. توزیع اسپری مایع از سمپاش ها به کمک هوا به طور قابل توجهی تحت تأثیر الگوی جریان هوا در تاکستان یا باغ است. بنابراین، نوع مناسب سمپاش به کمک هوا باید بر اساس شرایط سایه بان در تاکستان یا باغ انتخاب شود.

سمپاش به کمک هوا

اگرچه نوع سمپاش با کمک هوا که در شکل 3 نشان داده شده است، نوعی است که توسط اکثر تولیدکنندگان انگور در ایالات متحده استفاده می شود، بسیاری از انواع دیگر و کارآمدتر سمپاش های کمکی هوا در سایر نقاط جهان استفاده می شوند. 

سمپاش های هوا برشی پنوماتیک

قطرات ریز تولید شده توسط این سمپاش ها (شکل 4) مانند سایر سمپاش های هیدرولیک به کمک هوا توسط نازلی که تحت فشار بالا کار می کند ایجاد نمی شود. از آنجایی که مایع به قطرات بسیار کوچک تبدیل می شود، حجم اسپری اعمال شده در هر هکتار در مقایسه با اسپری های ایربلاست به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. اما اندازه بسیار کوچک قطرات تولید شده توسط سمپاش‌های پنوماتیکی همچنین به این معنی است که رطوبت نسبی کم، دمای بالا و شرایط باد می‌تواند بر کارایی فرآیند استفاده از اسپری تأثیر منفی بگذارد در حالی که رانش هوا را تشدید می‌کند.

سمپاش هوا برش نقطه درخت

نوع مناسب و اندازه مناسب نازل را انتخاب کنید

اگرچه نازل‌ها از کم‌هزینه‌ترین اجزای سمپاش هستند، اما ارزش بالایی در تأثیرگذاری بر عملکرد سمپاش دارند. نازل ها مقدار مایع پاشیده شده را اندازه گیری می کنند، الگوی اسپری مورد نظر را ایجاد میکنند و بر اندازه قطرات تأثیر می گذارند. اندازه قطرات عامل مهمی برای نفوذ اسپری به هدف، ایجاد یکنواختی پوشش روی هدف و به حداقل رساندن خطر رانش اسپری است. بهترین نازل برای یک کاربرد معین، کارایی آفت کش را به حداکثر می رساند، رانش اسپری را به حداقل می رساند و با الزامات برچسب مانند میزان کاربرد (گالن در هر هکتار) و اندازه قطرات اسپری مطابقت دارد.
نازل مخروطی تو خالی دیسکی نازل مخروطی یک تکه تو خالی نازل فن تخت
نازل ها در انواع و اندازه های مختلف وجود دارند. سمپاش های مورد استفاده در باغ ها و تاکستان ها معمولاً مجهز به نازل های مخروطی توخالی هستند (شکل های 5-6). اگرچه در ایالات متحده رایج نیست، نازل‌های فن مسطح (شکل 7) و نازل‌های مخروطی کم رانش به اندازه نازل‌های مخروطی توخالی در سایر نقاط جهان - به‌ویژه اروپا - برای استفاده بیشتر در سمپاش‌های باغی محبوب شده‌اند.
پس از تعیین بهترین نوع نازل، اندازه نازلی را انتخاب کنید که با نرخ های کاربرد (گالن در هر هکتار) که توسط برچسب محصول برای شرایط مختلف عملیاتی (فشار پاشش و سرعت حرکت) تعیین شده است، مطابقت دارد. برنامه های توسعه یافته توسط اکثر سازندگان اصلی نازل می توانند نرخ جریان نازل دقیق مورد نیاز برای هر مجموعه معینی از پارامترهای کاربردی را ارائه دهند و نازل هایی را برای پارامترهای کاربردی معین توصیه کنند. برای یافتن این برنامه‌ها، از فروشگاه تلفن هوشمند یا تبلت خود دیدن کنید و «ماشین‌حساب نازل اسپری» یا برخی کلمات کلیدی دیگر مرتبط با انتخاب اندازه نازل را جستجو کنید. جستجو با استفاده از نام شرکت های نازل ممکن است نتایج بهتری بدهد. با این حال، برخی از برنامه‌ها کاربر پسند نیستند و هنگام توصیه نازل، الزامات اندازه قطرات را در نظر نمی‌گیرند.

هنگام اسپری کردن اسپری را در نظر داشته باشید

به دلایل زیادی از جمله هزینه های تولید، ایمنی و محیط زیست، به حداکثر رساندن رسوبات آفت کش روی هدف هنگام سمپاشی سموم اهمیت دارد. بادبردگی (حرکت سموم بر اثر جریان هوا و منحرف کردن آنها از نشستن بر روی درختان) اسپری یک چالش بزرگ برای اعمال کننده آفت کش هایی است که سعی در دستیابی به این هدف دارند. همانطور که در شکل 8 نشان داده شده است، بادبردگی اسپری به صورت حرکت باد یک آفت کش از محل سمپاشی به محل خارج از هدف تعریف می شود.

میزان بادبردگی یا رانش سم هنگام سمپاشی

بادبردگی می تواند در حین سمپاشی و حتی پس از سمپاشی در نتیجه تبخیر آفت کش ها رخ دهد. هر دو وضعیت آفت کش ها را از محل سمپاشی دور می کند. با این حال، بادبردگی بخار ناشی از تبخیر آفت‌کش‌ها، در مقایسه با حرکت فیزیکی قطرات اسپری در خارج از محل سمپاشی مورد نظر، خطر آسیب نسبتاً کمی به محصولات حساس نزدیک دارد.
ایجاد یا کاهش رانش اسپری تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد:
  • ویژگی های اسپری، مانند فراریت و ویسکوزیته فرمول آفت کش
  • تجهیزات (به ویژه نازل ها) و تکنیک های کاربرد مورد استفاده برای سمپاشی آفت کش ها
  • شرایط آب و هوایی در زمان کاربرد، از جمله سرعت و جهت باد، دما، رطوبت نسبی و پایداری هوا در اطراف محل سمپاشی
  • مراقبت و مهارت اپراتور
اگرچه حذف کامل بادبردگی اسپری غیرممکن است، اما می توان با آگاهی از عوامل اصلی ایجاد کننده آن و با انجام اقدامات احتیاطی برای به حداقل رساندن تأثیر آنها بر حرکت خارج از هدف قطرات، آن را کاهش داد.
در اینجا برخی از مقرون به صرفه ترین و کاربردی ترین راه ها برای به حداقل رساندن بادبردگی اسپری آورده شده است:
  1. نازل ها نقش مهمی در ایجاد بادبردگی اسپری یا کاهش آن دارند زیرا نازل ها اندازه قطرات را تعیین می کنند. قطرات طبقه بندی شده به عنوان ریز (F) و بسیار ریز (EF) مستعد بادبردگی هستند. بنابراین، عاقلانه است که نازل ها را انتخاب کنید و سمپاش را در شرایطی کار کنید که تولید قطرات بسیار ریز و ریز را به حداقل برساند.
  2. فشار اسپری بر اندازه قطرات آزاد شده از نازل تأثیر می گذارد. فشار بیشتر باعث تولید قطرات کوچکتر می شود. بنابراین از کارکردن سمپاش در فشارهای بالا خودداری کنید.
  3. سمپاشی در بادهای شدید، درجه حرارت بالا و رطوبت نسبی کم خطر بادبردگی اسپری را افزایش می دهد. اگر شرایط آب و هوایی مساعد نیست و این نگرانی وجود دارد که سمپاشی منجر به بادبردگی شود، منتظر شرایط مساعدتر باشید. باد سنج ( باد سنج ) کوچک دستی با باتری همراه داشته باشید تا سرعت باد را چندین بار قبل و در حین سمپاشی بررسی کنید.
  4. به شرایط وارونگی سطح اتمسفر توجه کنید. در شرایط هوای پایدار، یک لایه هوای گرم در فاصله ای از بالای سر ممکن است مانند یک پتو عمل کند و هوای خنک تری را در زیر آن نگه دارد. این پدیده را وارونگی اتمسفر می نامند. ذرات معلق در لایه خنک، از جمله مواد فعال آفت کش تبخیر شده، نمی توانند غیر از جهت جانبی حرکت کنند. زمانی که هوا آرام است و احتمال وارونگی زیاد است از سمپاشی خودداری کنید. معمولاً شب‌های صاف و بدون وزش باد، احتمال وارونگی را به خصوص در اوایل صبح افزایش می‌دهد.
  5. پس از سرعت باد، هوای بیش از حد از سمپاش ها معمولاً بزرگترین عامل رانش است. میزان جریان هوا و حجم فن سمپاش را طوری تنظیم کنید که هوای هدایت شده به داخل سایبان جایگزین هوای موجود در سایبان شود اما با رسیدن به طرف دیگر سایبان به میزان قابل توجهی از بین می رود.
  6. هوای فن را با دقت به سمت سایبان هدایت کنید تا مطمئن شوید که قطرات پاشیده شده روی سایبان را می پوشانند. در سمپاش های معمولی ایربلاست، صفحات منحرف کننده باید هم در بالا و هم در پایین فن و در دو طرف سمپاش نصب شوند تا لوله اسپری را هدایت کنند.
  7. سرعت حرکت سمپاش نیز بر رانش اسپری تأثیر می گذارد. سرعت های کم حرکت به سایبان اجازه می دهد تا برای مدت زمان بسیار طولانی تری در معرض جریان هوا و آفت کش قرار گیرد و در نتیجه به بادبردگی کمک می کند. با این حال، حرکت خیلی سریع نیز توصیه نمی شود زیرا هوا زمان کافی برای نفوذ به داخل سایبان، جابجایی هوای داخل سایبان و رسیدن به سمت دیگر ردیف را ندارد. این منجر به رسوب نامناسب اسپری در لبه بیرونی ردیف میکند که محافظت در برابر حشرات و بیماری ها را کاهش می دهد. برخی از مطالعات نشان می دهد که بهترین نتایج زمانی حاصل می شود که سرعت حرکت تراکتور بین 4 تا 6.5 کیلومتر در ساعت باشد.
  8. هنگام پاشیدن قسمت بیرونی ردیف آخر، نازل هایی را که به دور از سایبان قرار دارند، خاموش کنید. علاوه بر این، اگر از یک سمپاش معمولی ایربلاست با تخلیه هوای شعاعی استفاده می کنید، دریچه خروج هوا را در سمتی که سمپاش به سمت مخالف از سایبان قرار دارد، بپوشانید. هر دوی این اقدامات خطر رانش (بادبردگی) را کاهش می دهند.

رسوب آفت کش ها و پوشش هدف را به حداکثر برسانید

برای دستیابی به کنترل موثر آفات، نازل را انتخاب کنید و تجهیزات کاربردی را بر اساس آفتی که در حال کنترل است و بخشی از تاج پوشش گیاهی که هدف قرار گرفته است، تنظیم کنید. به عنوان مثال، یک هدف ممکن است خوشه های انگور باشد، نه برگ های انگور. برای رسوب بهتر و صرفه جویی در آفت کش ها، سمپاش را بر این اساس تنظیم کنید.
مقدار کافی سم پاشیده شده بر روی هدف تنها یکی از جنبه های کاربرد موثر آفت کش است. این جنبه به همان اندازه مهم این است که چگونه هدف به طور موثر و یکنواخت پوشش داده می شود. اصطلاح مورد استفاده برای توصیف این "پوشش اسپری" است. هدف از سمپاشی قارچ کش ها و حشره کش ها باید فرود آمدن هر چه بیشتر قطرات بر روی هدف باشد (حداکثر پوشش). این یکی از دلایلی است که چرا نازل هایی که قطرات ریز تا متوسط تولید می کنند به طور کلی ترجیح داده می شوند، به خصوص هنگام استفاده از سمپاش های کمکی هوا.

کاغذ شناساگر میزان پاشش سمپاش

کاربردی ترین و آسان ترین راه برای تعیین محل و یکنواختی کاربرد سموم، استفاده از کاغذهای حساس به آب است که به برگ ها در مکان های مختلف سایبان (عمق، ارتفاع) چسبانده شده است. همانطور که در شکل 9 نشان داده شده است، این کاغذهای حساس به آب نیز باید به قسمت بالایی و زیرین برگها چسبانده شوند. پس از سمپاشی سموم، پوشش روی این کارتها را بررسی کنید. قطرات اسپری که توسط کارت های زرد رنگ حساس به آب رهگیری می شوند، یک لکه آبی باقی می گذارند که نشان دهنده رسوب اسپری و پوشش آن است. عدم تغییر رنگ روی کاغذها نشان می دهد که آفت کش به آن منطقه از درخت انگور نمی رسد. پوشش اسپری معمولاً بخشی از کاغذ را می پوشاند. هر یک معیار مهمی برای پوشش اسپری هستند و هر دو باید هنگام ارزیابی پوشش اسپری در نظر گرفته شوند. اگرچه توصیه برای پوشش بهینه بسته به هدفی که اسپری می شود متفاوت است (معمولاً قارچ کش ها به نرخ پوشش بالاتری نیاز دارند)، پوشش اسپری 25٪ تا 35٪ یا 450 تا 600 لکه قطره در هر 3 یانتیمتر مربع از کاغذ نشان دهنده پوشش کافی برای اکثر موارد است. کاربردهای اسپری کاغذهایی که با لکه های آبی بیشتری نسبت به آنچه در شکل 9 نشان داده شده است، نشان می دهد که آفت کش ها در حال هدر رفتن هستند.(به خوبی در همه نقاط پخش نمی‌شوند)

اسپری را برای تعیین میزان کاربرد واقعی کالیبره کنید

یک سمپاش تنها در صورتی می تواند موثر، کارآمد و ایمن باشد که قبل از انتقال سمپاش به مزرعه، به درستی بررسی و کالیبره شود، و به طور دوره ای در طول فصل سمپاشی بررسی و کالیبره شود. هدف اصلی کالیبراسیون تعیین نرخ واقعی کاربرد (معمولاً بر حسب گالن در هر هکتار) و سپس انجام تنظیمات لازم در صورت وجود اختلاف بیشتر از 5% بین میزان کاربرد واقعی و میزان کاربرد مورد نظر است.
قبل از کالیبراسیون، سمپاش را روشن کنید، آن را از نظر نشتی بررسی کنید، و مطمئن شوید که تمام قسمت های حیاتی به درستی کار می کنند و سمپاش مجموعه خوبی از نازل ها دارد. در حالی که ممکن است برخی از نازل ها مسدود شوند و باعث کم کاری شوند، سایر نازل ها ممکن است با فشار بیشتری پاشش کنند که باعث سایش میشود. سرعت جریان هر نازل را حداقل به مدت 30 ثانیه بررسی کنید و سپس نازل های قدیمی را با نازل های جدید جایگزین کنید تا میزان جریان نازل های جدید و نازل های قدیمی را با استفاده از همان تنظیمات فشار توصیه شده توسط کاتالوگ یا وب سایت سازنده مقایسه کنید. اگر یک نازل قدیمی دارای سرعت جریان اندازه گیری شده 10 درصد بیشتر از نازل جدید باشد، تعویض نازل توصیه می شود.
هنگامی که تمام نازل های سمپاش برای اطمینان از گرفتگی یا فرسودگی آنها بررسی شد، سمپاش برای کالیبراسیون آماده است. دو اندازه گیری کلیدی برای کالیبره کردن سمپاش مورد نیاز است:
  • سرعت حرکت تراکتور
  • سرعت جریان نازل

کالیبره کردن نازل های سمپاش با استفاده از شیلنگ

بررسی دبی نازل ها بدون خیس شدن (پاشیده شدن) در طول فرآیند نیاز به دقت خاصی دارد. مطمئن شوید که شیلنگ ها را به طور ایمن به هر نازل وصل کرده و خروجی نازل را همانطور که در شکل 10 نشان داده شده است جمع آوری کنید. گیره هایی وجود دارند که به طور خاص برای اتصال شیلنگ ها به نازل ها طراحی شده اند.
به دلایل ایمنی، کالیبراسیون باید با استفاده از آب در مخزن سمپاش انجام شود. حتی هنگام کالیبره کردن سمپاش با استفاده از آب، همیشه از تجهیزات محافظ شخصی که برای سمپاشی سموم استفاده می شود، مانند دستکش و عینک استفاده کنید.

نحوه محاسبه مقدار صحیح مواد شیمیایی برای مخلوط کردن در مخزن را بدانید.

اگرچه ممکن است یک سمپاش در شرایط خوبی باشد و مرتباً کالیبره شود، اگر مقدار صحیح ماده شیمیایی در مخزن سمپاش قرار داده نشود، استفاده از آفت کش در تاکستان یا باغ می تواند منجر به کنترل نامطلوب آفات شود. برچسب‌های آفت‌کش‌ها دو میزان کاربرد توصیه‌شده را فهرست می‌کنند:
  • حجم مخلوط اسپری (آفت کش و آب) اعمال شده در واحد سطح (معمولا گالن در هر هکتار که به صورت gal/acre نوشته می شود)
  • مقدار ماده شیمیایی واقعی استفاده شده در واحد سطح (معمولا اونس، پینت یا کوارت در هر هکتار)
اولین توصیه - حجم پاشش در واحد سطح (گال / هکتار) - از طریق کالیبراسیون و عملکرد مناسب سمپاش به دست می آید. دومین توصیه برچسب نه تنها به کالیبراسیون و عملکرد مناسب نیاز دارد، بلکه به غلظت مناسب محصول واقعی اعمال شده نیز نیاز دارد.
مقدار ماده شیمیایی مورد نیاز در هر مخزن به میزان توصیه شده و اندازه منطقه ای که در هر مخزن اسپری قابل درمان است بستگی دارد. محاسبات و مفاهیم یکسان هستند چه از یک سمپاش دستی کوله پشتی با مخزن پنج گالن یا یک سمپاش تراکتوری با یک مخزن 500 گالن استفاده کنید. تنها تفاوت در واحدها مانند اونس، پینت یا کوارت در هر هکتار است.

از پیشرفت های فناوری در فناوری اسپری استفاده کنید

سه مفهوم جدید در فناوری کاربرد آفت کش ها در سال های اخیر به ثمر نشسته است:
  1. استفاده از پهپادها که به آنها سیستم های هوایی بدون سرنشین (UAS) گفته می شود، برای کارهای مختلف از جمله سمپاشی باغات و تاکستان ها
  2. کاربرد آفت کش ها با نرخ متغیر
  3. کاربرد آفت کش ها در سایت خاص
در زیر به شرح مختصری از این مفاهیم می پردازیم. 

استفاده از پهپاد برای سمپاشی

سمپاشی بوسیله پهباد

اگرچه در ایالات متحده رایج نیست، اما کاربرد هوایی آفت کش ها با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، همانطور که در شکل 11 نشان داده شده است، در سایر نقاط جهان روال عادی دارد. این امر به ویژه در تاکستان‌های آسیای جنوب شرقی و اروپا و باغ‌هایی که توپوگرافی اجازه سمپاشی توسط هواپیماهای معمولی را نمی‌دهد، همانطور که در شکل 12 نشان داده شده است، صادق است.
پهپادی که برای سمپاشی استفاده می شود تقریباً به تمام قسمت های سمپاش زمینی مجهز است، از جمله یک مخزن و یک پمپ برای فشار دادن آفت کش ها از طریق شیلنگ ها به نازل هایی که آفت کش ها را پراکنده می کنند. ظرفیت مخزن اسپری آنها بین دو تا پنج گالن است و میزان کاربرد آنها معمولا بین یک تا دو گالن در هر هکتار است. بسته به میزان کاربرد، مخلوط اسپری در مخزن ممکن است 4 تا 10 دقیقه دوام بیاورد. حداکثر سرعت پرواز پهپادها 24 تا 32 کیلومتر در ساعت است. باتری ها بسته به اندازه و نوع باتری 5 تا 15 دقیقه دوام می آورند. برخی از پهپادها را نیز می‌توان طوری برنامه‌ریزی کرد که به پایگاه خانه خود پرواز کنند تا در صورت خالی بودن مخزن خود را دوباره پر کنند. پس از پر شدن، پهپاد به همان جایی که متوقف شده بود پرواز می کند و به سمپاشی ادامه می دهد. هواپیماهای بدون سرنشین معمولاً به صورت دستی 3 تا 4 متر بالاتر از سایبان هدف پرواز می کنند. به عنوان یک ویژگی اختیاری، برخی از پهپادها با سنسور فاصله زمین در هنگام سمپاشی در زمین های ناهموار ارائه می شوند. با استفاده از این ویژگی، پهپاد می تواند به طور خودکار در تپه ها و شیب ها حرکت کند.

پهپادها در مناطقی که استفاده از تجهیزات سمپاشی معمولی نه ایمن و نه کاربردی است، محبوبیت پیدا می کند

در حال حاضر، عوامل متعددی، از جمله محدودیت‌های اداره هوانوردی فدرال (FAA)، به انطباق آهسته سمپاشی هواپیماهای بدون سرنشین توسط میوه‌کاران کمک می‌کنند. با این حال، با توجه به علاقه و محبوبیت قابل توجه ایده اسپری پهپاد، احتمالاً این عوامل محدود کننده در آینده کاهش یافته و اصلاح خواهند شد.

کاربرد آفت کش ها با نرخ متغیر

فاصله بین تاک ها نباید سمپاشی شود

برخلاف محصولات زراعی، تنوع زیادی در ساختار و تراکم تاج پوشش در باغات و تاکستان ها مشاهده می شود. به عنوان مثال، این یک روش معمول است که انگور در سنین مختلف در یک تاکستان یکسان کاشته می‌شود و شکاف‌هایی بین تاک‌ها ایجاد می‌کند که در شکل 13 نشان داده شده است.
علاوه بر این، اندازه تاج پوشش در همان تاکستان یا باغ به طور قابل توجهی با پیشرفت فصل رشد متفاوت است و این نرخ رشد ممکن است در تاکستان ها یا باغ ها بسته به موارد زیادی از جمله ویژگی های خاک و توپوگرافی متفاوت باشد. متأسفانه، سمپاش‌های معمولی امروزی به اپلیکاتورها اجازه نمی‌دهند که به صورت دستی نازل‌ها را در صورت وجود شکاف بین انگورها خاموش کنند. اعمال کننده ها همچنین ممکن است برای تنظیم تنظیمات سمپاش برای مطابقت با ویژگی های سایبان (ارتفاع، اندازه و شکل) انگورهای مورد نظر در طول استفاده از اسپری وقت نگذارند. این شرایط منجر به هدر رفتن بیشتر مواد اسپری شده می شود، به خصوص در طول سمپاشی که در اوایل فصل انجام می شود، زمانی که پوشش سایبان بسیار کمی وجود دارد. در نتیجه، استفاده بیش از حد از آفت کش ها هزینه های تولید و پتانسیل آلودگی محیطی را افزایش می دهد.
برای رسیدگی به این مشکلات، یک "سمپاش هوشمند" با کمک هوا در اوهایو برای کاربرد آفت کش ها با نرخ متغیر در باغ ها، تاکستان ها و نهالستان ها توسعه یافت (چن و همکاران 2012 و شن و همکاران 2017). این سیستم اسپری منحصر به فرد، که در شکل 15 نشان داده شده است، یک سنسور اسکن لیزری با سرعت بالا را با یک آنالایزر سیگنال حسگر طراحی شده سفارشی و کنترل کننده نرخ متغیر برای دستکاری مدت زمان مدولاسیون عرض پالس با نرخ متغیر (PWM) ادغام می کند. نازل ها در یک سیستم تحویل چند کاناله وجود سایبان را تشخیص می دهد. اندازه تاج پوشش، شکل، و تراکم شاخ و برگ. و سپس به طور مستقل خروجی اسپری نازل های جداگانه را برای مطابقت با حجم تاج و سرعت حرکت در زمان واقعی کنترل می کند. آزمایشات میدانی نشان داد که این فناوری سمپاش می‌تواند رانش اسپری هوا را تا 87 درصد کاهش دهد، از 68 تا 93 درصد از دست دادن اسپری روی زمین را کاهش دهد و حجم اسپری را از 47 تا 73 درصد کاهش دهد و در عین حال کنترل مؤثر حشرات و بیماری‌ها را حفظ کند.

سمپاش هوشمند با نرخ متغیر توسعه یافته است

کاربرد آفت کش ها در سایت

حشرات یا بیماری ها در یک تاکستان یا باغ به ندرت به طور یکنواخت توزیع می شوند. در برخی مناطق ممکن است آلودگی، آلودگی خفیف یا آلودگی بسیار شدید وجود نداشته باشد. همچنین، نوع بیماری یا حشرات موجود ممکن است از محلی به محل دیگر در همان باغ یا تاکستان متفاوت باشد. بنابراین، بسته به اینکه چه قسمتی از باغ یا تاکستان تحت درمان است، ممکن است نیاز به سمپاشی انواع سموم با سرعت های متفاوت باشد.
اکنون فناوری‌هایی برای کاربردهای آفت‌کش‌ها در مکان‌های خاص وجود دارند و در حال توسعه هستند. این یک فرآیند دو مرحله ای است. اول، یک پهپاد بر فراز زمین پرواز می کند و داده ها را جمع آوری می کند - معمولاً از طریق دوربین ها - برای شناسایی شرایط زمین، مانند ویژگی های تاج پوشش، مناطقی که سطح استرس مواد مغذی را نشان می دهند، یا مناطق آلوده به حشرات و بیماری هایی که ممکن است به سم پاشی آفت کش نیاز داشته باشند. عکس های گرفته شده توسط دوربین ها بعداً دیجیتالی می شوند و نقشه ای از پارامترهای ذکر شده در بالا تولید می شود. سپس از این داده ها برای انجام سمپاشی خاص سایت با استفاده از یک پهپاد مجهز به اجزای سمپاشی یا با استفاده از یک سمپاش تراکتوری مجهز به فناوری GPS استفاده می شود. هنگامی که پهپاد یا سمپاش معمولی به منطقه ای می آید که توسط نقشه دیجیتالی به سمپاشی نیاز دارد، نازل ها فعال می شوند. سمپاشی در مناطق ممنوعه سمپاشی مشخص شده در نقشه دیجیتالی متوقف می شود. این روند تا زمانی ادامه می یابد که کل زمین همانطور که توسط نقشه دیجیتالی شده اسپری شود.

نرم افزار سمپاشی و کالیبراسیون سمپاش موثر

چندین برنامه نرم افزاری مبتنی بر وب با طراحی خوب و معتبر وجود دارد که به سمپاشی دقیق و کارآمد آفت کش باغات و تاکستان کمک می کند. یکی به نام Dosavina® است. این نرم افزار مقدار بهینه آفت کش ها و میزان حجم پاشش مورد نیاز برای توزیع یکنواخت آفت کش ها در تاکستان ها و سایر محصولات درختی و بوته ای را تعیین می کند. همچنین می توان از آن برای انتخاب نازل و کالیبراسیون و تنظیم سمپاش استفاده کرد. این اطلاعات در مورد پارامترهای بهینه و عملی پاشش مانند فشار، سرعت رو به جلو و بهترین نوع و اندازه نازل ها برای موقعیت های مختلف کاربردی ارائه می دهد. Dosavina به صورت آنلاین و رایگان در dosavina.upc.edu در دسترس است و همچنین به عنوان یک برنامه در تلفن های هوشمند با فرمت Android و iOS در دسترس است. اطلاعات دقیق در مورد Dosavina در مقاله ژورنال 2019 توسط Gil و همکاران در دسترس است. در بخش مرجع
نرم افزار دوم، Dosa3D®، دوز بهینه آفت کش ها را بر اساس حجم اسپری مورد نیاز برای برآورده کردن شرایط کاربرد خاص که توسط پارامترهای زیر دیکته می شود، تخمین می زند: محصول در حال سمپاشی، آفات یا بیماری هایی که باید کنترل شوند، محصول مورد استفاده، و نوع تجهیزات سمپاشی مورد استفاده. این نشان می‌دهد که چگونه می‌توان نرخ دوز را هنگام استفاده از نسل جدید سمپاش‌های کارآمدتر مانند سمپاش‌های شار مماسی در باغ‌های میوه، و بوم‌های عمودی یا سمپاش‌های بازیافتی در تاکستان‌ها کاهش داد. این منبع در dosa3d.cat/en و در تلفن های هوشمند مبتنی بر Android در دسترس است. 

خلاصه و توصیه ها

فناوری در حال پیشرفت است تا به پرورش دهندگان درخت انگور و میوه کمک کند تا سموم دفع آفات را به طور موثرتر و کارآمدتر بکار گیرند. با این حال، ما هنوز هم باید به جنبه های متعارف، عقل سلیم و عملی سمپاشی در هنگام استفاده از سموم دفع آفات در تاکستان ها و باغ ها توجه کنیم. صرف نظر از محصول تحت درمان یا تجهیزات مورد استفاده برای انجام آن، استفاده از آفت کش ها به مهارت و دانش بسیار بالاتری نسبت به سایر عملیات مورد نیاز برای رشد محصولات نیاز دارد. به دلیل ماهیت تاج پوشش گیاه هدف، این امر به ویژه هنگام سمپاشی درختان میوه و انگور برای کنترل حشرات و بیماری ها بیشتر است. هدفی که برای درمان حشرات و بیماری‌ها در تاکستان‌ها و باغ‌ها انجام می‌شود، کاملاً متفاوت از محصولات زراعی است که در فاصله کوتاهی زیر بوم سمپاش قرار دارند و از نظر اندازه تقریباً یکنواخت هستند. با درختان میوه و انگور، هدف در بالای زمین قرار دارد و تنوع زیادی در ارتفاع و عمق نشان می دهد که درمان و پوشش یکنواخت را نسبتاً دشوار می کند. در اینجا خلاصه ای از برخی از موضوعات مورد بحث در این نشریه و برخی از توصیه های نهایی آمده است:
  1. توصیه های ارائه شده روی برچسب آفت کش، کاتالوگ سازندگان نازل و دفترچه راهنمای اپراتور سمپاش را به دقت بخوانید و دنبال کنید.
  2. تجهیزات مناسب را انتخاب کنید. سمپاشی را انتخاب کنید که میزان کاربرد مورد نیاز را با قطرات به اندازه دلخواه با حداقل از دست دادن اسپری روی زمین و هوا به هدف برساند.
  3. برای رسیدن به حداکثر رسوب آفت کش، نوع و اندازه نازل مناسب را انتخاب کنید
  4. تی و پوشش روی هدف.
  5. سمپاش را کالیبره کنید تا اطمینان حاصل کنید که مقدار توصیه شده آفت کش بر اساس برچسب محصول اعمال می شود.
  6. نحوه محاسبه مقدار صحیح محصول شیمیایی برای مخلوط کردن در مخزن را بدانید.
  7. تنظیمات سمپاش را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آفت کش به طور یکنواخت در تمام قسمت های سایبان توزیع شده است.
  8. اگر بیش از یک نوع ماده شیمیایی به مخزن سمپاش اضافه شده است، برچسب محصولات را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اختلاط به ترتیب مناسب انجام شده است.
  9. نازل ها را با فشاری کار کنید که به آنها اجازه دهد کیفیت اسپری (اندازه قطرات) توصیه شده در برچسب محصول را تولید کنند.
  10. رانش (بادبردگی) اسپری را در نظر داشته باشید. برای کاهش آن به حداقل، اقدامات احتیاطی را انجام دهید. استفاده از نازل های کاهش رانش را در نظر بگیرید.
  11. هنگام سمپاشی سرعت خود را کاهش دهید. پوشش اسپری در قسمت های داخلی انگورها معمولاً با سرعت کمتر بهبود می یابد. با این حال، سرعت‌ حرکت بسیار آهسته، احتمالاً منجر به استفاده بیش از حد از آفت‌کش‌ها و افزایش رانش اسپری می‌شود.
  12. از پیشرفت‌های فناوری در فناوری اسپری، مانند کاربرد با نرخ متغیر و مکان خاص که مصرف آفت‌کش را کاهش می‌دهد، بهره ببرید.
  13. برای انتخاب بهترین نوع و اندازه نازل برای یک موقعیت کاربردی خاص از برنامه های توسعه یافته توسط سازندگان سمپاش/نازل استفاده کنید.
  14. از منابع و نرم افزارهای آموزشی مانند Dosavina® و Dosa3D® برای کمک به تعیین مقدار بهینه آفت کش ها و میزان حجم پاشش مورد نیاز برای توزیع یکنواخت آفت کش ها در تاکستان ها بر اساس شرایط تاج پوشش و روش های تولید انگور استفاده کنید. آنها همچنین برای انتخاب نازل و کالیبراسیون و تنظیم سمپاش مفید هستند.
  15. انجام کارهایی مانند کالیبراسیون سمپاش و اختلاط و بارگذاری مواد شیمیایی در مناطقی که آلودگی آب های سطحی و زمینی ندارند.
  16. مراقب باشید. هنگام کالیبره کردن سمپاش، انجام عمل سمپاشی و تمیز کردن تجهیزات، از لباس های محافظ، عینک، دستکش لاستیکی و ماسک تنفسی همانطور که روی برچسب محصول توصیه می شود استفاده کنید.

تنظیمات
مطالب مرتبط
کودها کودها
اندام های گیاهان اندام های گیاهان
5 گام برای کسب درآمد از فروش گیاهان 5 گام برای کسب درآمد از فروش گیاهان
احداث باغ سیب احداث باغ سیب
اصول سمپاشی درختان اصول سمپاشی درختان
کشاورزی دقیق چیست ؟ کشاورزی دقیق چیست ؟
PH خاک PH خاک
درباره تراکتور درباره تراکتور
عوامل موثر در حوادث مربوط به تراکتور عوامل موثر در حوادث مربوط به تراکتور
صندلی استاندارد تراکتور صندلی استاندارد تراکتور
كم خاك ورزي كم خاك ورزي
کشاورزی ارگانیک چیست؟ کشاورزی ارگانیک چیست؟
نکاتی که کارور تراکتور باید با آنها آشنا باشد نکاتی که کارور تراکتور باید با آنها آشنا باشد
سم پاش بادبزنی سم پاش بادبزنی
خاک خاک

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
4 + 2 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !