خانه کشاورز

مواد معدنی موجود در میوه ها

بررسی تجزیه مواد معدنی موجود در میوه ها و نقش آن در بازارپسندی محصول
تجزیه و تحلیل مواد معدنی به ایجاد یک برنامه غذایی مناسب کمک می کند که این کار هم برای تولیدکنندگان و هم برای بسته بندی محصولی همچون سیب در جهت ایجاد ماندگاری و نگهداری آن سودمند است. تجزیه مواد معدنی نسبت به تجزیه و تحلیل خاک یا برگ عمومیت کمتری دارد.
(Bill wolk)، مدیر اتحادیه تولیدکنندگان (Okanagan similkameen) در (British Columbia, Canada) است. این بحث با آقای (Wolk) انجام شده و او به عناوین مهمی اشاره کرده است که در زیر به آنها شاره می شود:
تجزیه و تحلیل مواد معدنی میوه ها، کاری پرزحمت و از کارهای آنالیزی مشکل در آزمایشگاه است و اعداد استانداردی برای مقایسه وجود ندارد. تجزیه میوه ها باید انجام شود، اما نه به صورت تجاری و به عنوان راهی برای درآمد و نه به صورتی که ترویج شده است.
کیفیت میوه ها به سلامت درختان بستگی دارد و یک باغدار نمی تواند محصول با کیفیتی را از درختان بیمار به دست آورد. همچنین مراکز بسته بندی می توانند جهت بهبود روش های نگهداری و انبار، از شیوه تجزیه مواد معدنی استفاده کنند و متوجه شوند که آیا میوه باید به مدت طولانی نگهداری شود یا بلافاصله به فروش برسد.
راهکارهای مهمی برای ارزیابی کیفیت میوه ها وجود دارند که محتوای مواد معدنی، یکی از آنهاست؛ مثلا همان طور که سطح کلسیم کاهش می یابد، بر احتمال تلخی میوه افزوده می شود. سطح کمتر از 5میلی گرم احتمال بیشتری دارد، اما نمی توان مقدار تلخی را بر پایه سطح کلسیم پیش بینی کرد.
 
نیتروژن
میوه هایی که نیتروژن بالایی دارند، فاقد بافت مطلوبند، رنگ ضعیف دارند و مستعد تلخی هستند که هسته آبکی، شکستگی و خراب شدن میوه از لحاظ بافت نیز جز این ویژگی ها است. میوه های کم نیتروژن، ظاهر خوبی دارند، اما آنها که نیتروژن بالا دارند، فاقد این خصوصیتند.
 
(Boron)
(Wolk) مقدار پایین (Boron) را در میوه ها مشاهده نکرده است؛ در حالی که مقادیر بالای (Boron) با تردی و سفتی بافت میوه ارتباط دارد و در عین حال باعث آبکی شدن هسته، شکستگی، چند شاخه شدن ساقه و غیره می شود. بسیاری از باغ های میوه در شمال غربی اقیانوس آرام، خاک کم (Boron)، دارند. پس انتظار می رود که سطح پایین (Boron) دیده شود، اما حدود 5 درصد باغ های میوه ای که او با آنها کار می کند، مقدار بسیار زیادی (Boron) دارند که در محدوده سمی بودن است. بسیاری باغ ها یک سیستم (Super splinder) استفاده می کنند و درختانی کوچک و تازه کشت شده در چگالی های بالا نمی توانند به اندازه کافی (Boron) بگیرند، اما درختان پیرتر آن را جذب می کنند.
(Boron) زیاد به پیشرفت رسیدگی و بلوغ میوه ارتباط دارد و بنابراین قابلیت نگهداری را کاهش می دهد. به هر حال، مقادیر زیاد (Boron) قابل تصحیح است که اگر طی یک سال، (Boron) بیشتری اضافه نشود، میزان آن پایین خواهد آمد.
 
کلسیم
کمبود کلسیم باعث چند شاخه شدن انتهای ساقه، تلخ مزگی، شکستگی، آبکی شدن هسته و تاول ملایم می شود و پوسیدگی را افزایش می دهد. اما نسبت N/C مهم ترین عامل برای کیفیت میوه است. باغدار با دانستن این نکته (یعنی نسبت N/C) یک قدم جلوتر است. نسبت های کلسیم KY، P، Mg، B نیز بر کیفیت محصول تاثیر گذارند.
 
منیزیم
سطح بالای منیزیم در (Money crisp) باعث تاول ها و برجستگی های ملایم می شود؛ در حالی که منیزیم مهم است. نکته این است که به داشتن درختان سالم نیاز دارید و میوه را باید در جای مناسب نگهداری کنید.
 
فسفر
نسبت P/N نشانه ای از تردی میوه است.
 
پتاسیم
سطح بالای پتاسیم برای رنگ میوه خوب است، اما میوه با مقادیر بالای پتاسیم، مستعد تلخی می شود. شکستگی، تردی اندک و مغز آبکی از جمله نشانه های سطح بالای پتاسیم در میوه اند. نسبت P/N مهم است، اما بهتر است نسبت نیتروژن پایین تر باشد و درخت را با پتاسیم غنی کنیم.
 
چگالی میوه (Fruit density)
اندازه گیری چگالی میوه جهت ارزیابی جنبه های مختلف کیفیت میوه ها، سریع، آسان و ارزان است. چگالی بالاتر، نشان دهنده خاک های محلول بهتر و ظاهر بصری است. چگالی پایین با شکستگی، چند شاخه شدن ساقه و تلخ مزگی ارتباط دارد. مراکز بسته بندی می توانند از این شیوه ها که بر پایه چگالی و مواد معدنی میوه ها است، استفاده کنند و بدین ترتیب، مشکلات کمتری را با مشتری هایشان داشته باشند.
 
شماره 374 مجله کشاورز
 
 

تنظیمات
برچسب ها
خاک چیستخاکآب و خاکخاک مغذی کشاورزیخاک با ارزشدانه بندی خاکتشکیل خاککود میکروکود ماکروخاک مزرعهسله بندی سطح خاکسله بندیدرجه حرارت خاکمیزان شوری خاکشوری خاکPH خاکسطح خاکعلوم خاکدماموادغذاییمواد غذاییکود شیمیاییکود ارگانیککشاورزیانواع کودنانو کودکود پتاسانواع کود شیمیاییکود شیمیاییکودهای شیمیاییکود ازتکود آهنجذب مواد غذاییجذب مواد مغذیباغباغبانیادوات باغبانیلوازم باغبانیوسایل باغبانیباغ هاباغداریمیوهدرختدرخت میوهدرختان میوهزراعتدرختان پیرکود نیتروژنکود اورهنیتروژننیتروژنچند شاخه شدن ساقهرنگ میوهرسیدگی میوهرسیدن میوهبورکلسیمکود کلسیمچند شاخه شدن انتهای ساقهتلخ مزگی هستهتلخ مزگیشکستگی هسته میوهآبکی شدن هسته میوهپوسیدگی میوهفساد میوهفاسد شدن میوهجلوگیری از فاسد شدن میوهکیفیت میوهباغدارکیفیت محصولمنیزیمکود منیزیمدرختان سالمدرخت سالمنسبت P/Nنسبت N/Cتردی میوهپتاسیمکود پتاسیممغز آبکی میوهمغز آبکیمیوه آبکیچگالی میوهمشتری مداریمشتری میوه
مطالب مرتبط

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
7 + 7 = ?

سبد خرید

ورود

ثبت نام
این برنامه را نصب کن !